Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TomTom komt met kwartaalcijfers

TomTom komt met kwartaalcijfers
23 apr 2008 om 09:18

TomTom zette een nettowinst van 7,3 miljoen euro in de boeken over het eerste kwartaal van het lopende boekjaar, dat maakte de onderneming vandaag bekend in een persbericht. Een forse daling ten opzichte van vorig jaar, waar in dezelfde periode nog een winst van 44 miljoen euro werd gerealiseerd. Het laatste kwartaal van 2007 zette de producent van navigatieapparatuur nog 107 miljoen euro in de boeken.

 

De omzet kwam in de verslagperiode uit op 264 miljoen euro, tegenover 296 miljoen euro een jaar geleden. De Amerikaanse omzet dikte met 133 procent aan tot 85 miljoen euro.

 

TomTom verkocht 2 miljoen Personal Navigation Devices (PND’s) in het eerste kwartaal dit jaar, een groei van 50 procent ten opzichte van afgelopen jaar, dit cijfer kwam overeen met de verwachtingen van de analisten.

 

De reeds eerder aangekondigde winstverwachting voor 2008 blijft gelijk, zo meldde de producent van navigatieapparatuur. Tevens wordt de verwachte afzet van het aantal PND’s in 2008 gehandhaafd. 

 

Over het onderzoek betreffende de overname van Tele Atlas blijft TomTom gunstig gestemd. De Europese Commissie zal op 21 mei een besluit nemen. De aandeelhouders kunnen hun stukken inbrengen tot uiterlijk 30 mei.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.