Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stakingen bij TNT Post

Stakingen bij TNT Post
23 apr 2008 om 11:34

Vandaag zijn de eerder aangekondigde estafettestakingen bij het personeel van TNT van start gegaan. Postbodes in Den Haag beten vandaag het spits af. Zij bezorgen geen post met uitzondering van rouw- en medischepost.

 

Het overleg tussen TNT en de vakbonden liep eerder al stuk op loonverhogingen die de TNT niet kon inwilligen. TNT wil niet verder gaan dan een loonsverhoging van 3 procent, waar de vakbonden 3,5 procent eisen. Het aanbod van TNT houdt in dat per 1 april 2008 de lonen met 1,5 procent zullen stijgen en vervolgens nog eens met 1,5 procent op januari 2009.

 

De vakbonden erkennen dat de postmarkt door allerlei ontwikkelingen aan het veranderen is, maar vinden wel dat TNT met een goed loonbod moet komen. "Het bedrijf boekt immers nog steeds grote winsten". In 1983 (tijdens de grote ambtenarenacties) werd voor het laatst gestaakt bij TNT. Toen heette het bedrijf PTT en was het nog volledig in handen van de overheid.

 

Het ultimatum dat de drie vakbonden hadden gesteld aan het postbedrijf liep af op 16 april. TNT heeft de bonden weliswaar uitgenodigd voor hernieuwd overleg, maar dat is volgens het CNV 'niet voldoende'. "TNT komt niet met een beter bod en daarom heeft hervatting van het overleg geen zin", aldus een woordvoerder van de vakbond.

 

De estafettestakingen zullen een vervolg vinden op vrijdag 25 april in Amsterdam. De planning is om op 27 mei af te sluiten met een landelijke staking.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.