Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hypocriet noodkrediet voor Alitalia

Hypocriet noodkrediet voor Alitalia
23 apr 2008 om 09:24

Silvio Berlusconi is, nog voor zijn inauguratie als premier, dichtbij het breken van de eerste verkiezingsbelofte.  De winnaar van de Italiaanse verkiezingen heeft de zittende regering zover gekregen dat het Alitalia een noodkrediet van 300 miljoen euro verstrekt. Berlusconi meldde eerder een groep Italiaanse investeerders bijeen te brengen die de noodlijdende luchtvaartmaatschappij zouden kunnen redden.

Air France-KLM

Air France-KLM, dat naast de steun van de vakbonden de steun van de overheid onontbeerlijk vond om een eventuele overname van Alitalia te laten slagen, heeft zich inmiddels teruggetrokken. Het gebrek aan medewerking van de vakbonden was de officiële reden voor de afzegging.

De sfeer die onder medewerkers en vakbondslieden ontstond was echter te danken aan Berlusconi. Hij meldde een plan te hebben, waaronder massale ontslagen voorkomen konden worden en Alitalia in Italiaanse handen kon blijven. De situatie bij Alitalia, dat zonder dit krediet waarschijnlijk reeds volgende maand moest stoppen met zijn activiteiten, werd door Berlusconi gerelativeerd.

Fondsen

De leiding van Alitalia meldde al eerder een investering van minimaal 750 miljoen euro nodig te hebben om de activiteiten normaal voort te kunnen zetten. Eerder deed Berlusconi al een toenaderingspoging tot het Russische Aeroflot, en naar nu blijkt is er eigenlijk geen groep investeerders onder leiding van Berlusconi voorhanden. De Italiaanse overheid moet zodoende bijspringen, iets wat de vorige regering ten alle tijden wilde voorkomen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.