Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent licht in de min

Damrak opent licht in de min
23 apr 2008 om 08:56

Beleggers maken zich op voor een interessante handelsdag. Het Europese sentiment is voorbeurs gemengd, naar aanleiding van een zwak Amerika en een sterk Azië. Op het Damrak komen enkele AEX-fondsen vandaag op basis van bedrijfsnieuws mogelijk in beweging. De AEX index opent naar verwachting 0,2 procent lager.

In het nieuws

TomTom kwam voorbeurs met kwartaalcijfers. De onderneming stond gisteren al volop in de schijnwerpers, toen geruchten in de markt een goedkeuring van de overname van Tele Atlas door de EC lieten doorschemeren. Vandaag presenteerde de maker van navigatieapparatuur redelijke cijfers: het bedrijfsresultaat bleef weliswaar iets achter, maar de verwachtingen voor 2008 werden gehandhaafd.

Ahold verkocht zijn belang van 73,2 procent in Schuitema aan investeringsmaatschappij CVC Capital. Volgens door Telefonica ontkende geruchten aast het Spaanse telecomconcern op de Nederlandse branchegenoot KPN. Telefonica zou voornamelijk geïnteresseerd zijn in het Duitse onderdeel voor mobiele telefonie E-plus.

Ctac breidde enkele belangen bij dochterondernemingen verder uit. Hunter Douglas maakte bekend dat het ruim 6,5 miljoen eigen aandelen heeft ingekocht voor 43 euro per stuk en Arcelor Mittal sloot een overeenkomst met een Zuid-Afrikaanse producent van cokeskolen.

Amerika en Azië

Op Wall Street waren beleggers somber gestemd, wegens de slechte kwartaalcijfers van Texas Instruments. De hoge olieprijs, die gisteren door de grens van 118 dollar ging, baart beleggers ook zorgen. De Dow Jones verloor 0,82 procent op 12.720,23 punten. De Nasdaq (-1,29%) en de S&P 500 (-0,88%) deelden in de malaise.

De in Azië toonaangevende Nikkei-index won 0,23 procent op 13.579,16 punten. De Hang Seng eindigde 1,08 procent hoger.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.