Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ahold bevestigt verkoop belang Schuitema

Ahold bevestigt verkoop belang Schuitema
23 apr 2008 om 08:08

Ahold heeft de verkoop van zijn belang in branchegenoot Schuitema bevestigd. Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners neemt de 73,2 procent over, die Ahold in het supermarktconcern hield. CVC maakte tevens bekend dat het 25,1 procent van Schuitema overneemt van CKK.

Voorwaarde

Onder de voorwaarden van de overeenkomst behoudt Ahold een indirect belang van 20 procent in Schuitema. De ondernemingswaarde van Schuitema is op basis van de verkoop 950 miljoen euro. De tegenprestatie voor de volledige transactie bestaat uit 58 winkels, onroerend goed, alsmede een bedrag in contanten van ongeveer € 185 miljoen.

Afronding

De afronding van de transactie is onder voorbehoud van de vervulling van gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van het jaar. De verkregen winkels zullen worden omgebouwd tot Albert Heijn-winkels. De levering van de winkels door Schuitema aan Albert Heijn zal plaatsvinden in verscheidene tranches en zal naar verwachting worden afgerond voor het einde van het jaar.

Notering

Aangezien CVC bijna alle aandelen in Schuitema op dit moment controleert, ziet de investeringsmaatschappij geen brood in het aanhouden van de beursnotering. Deze wordt dan ook, nadat de overige aandeelhouders de kans hebben gekregen hun aandelen te verkopen, beëindigt.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.