Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis gaat verzekeringen verkopen in India

Fortis gaat verzekeringen verkopen in India
22 apr 2008 om 11:47

IDBI Fortis Life Insurance, de joint venture van IDBI, Federal Bank en Fortis in India, is gestart met levensverzekeringsactiviteiten. Na goedkeuring van de diverse toezichthouders is de onderneming begonnen met de verkoop van een volledig pakket levensverzekeringen en langlopende spaarproducten in heel India.

Joint-venture
 
IDBI Fortis Life Insurance Co Ltd is een joint venture van Fortis en twee toonaangevende Indiase financiële conglomeraten, namelijk IDBI en Federal Bank, respectievelijk de belangrijkste zakelijke en ontwikkelingsbank en een van de belangrijkste particuliere banken van India.
 

IDBI Fortis heeft inmiddels circa 400 medewerkers aangeworven en opgeleid, die klaar staan om de 490 vestigingen van IDBI en de 550 bankvestigingen van Federal Bank te bedienen. Samen hebben de banken ongeveer vijf miljoen klanten, waaronder circa 800.000 Indiase rekeninghouders die niet in het land woonachtig zijn. IDBI Fortis gaat zich met de bankverzekeringsactiviteiten hoofdzakelijk richten op cross-selling aan de hogere klantsegmenten.

IDBI Fortis is daarnaast bezig een eigen netwerk van tussenpersonen op te zetten. Voor de eerste fase (tot juni 2008) staan circa 30 agentschappen gepland en in maart 2009 moet dit aantal tot zo'n 100 zijn opgelopen. Dit netwerk kan ruim 15.000 tussenpersonen ondersteunen.
 
Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.