Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak gaat vlak van start

Damrak gaat vlak van start
22 apr 2008 om 08:45

Op het Damrak nemen beleggers vandaag een afwachtende houding aan. Alhoewel Wall Street gisteravond een aardig herstel liet zien, is het sentiment niet dusdanig dat er massaal zal worden ingekocht. De AEX opent zeer licht in de min.

In het nieuws

Voorbeurs bleef het vanochtend relatief rustig. Het belangrijkste Nederlandse nieuws kwam van Vopak, dat in een trading update meldde voor 2008 een 10 procent hoger bedrijfsresultaat te gaan behalen. Air France-KLM liet weten definitief af te zien van een overname van Alitalia.

DPA Flex Group stelde een interim-CEO voor. De huidige commissaris Michel van Hemele moet het bedrijf maximaal 6 maanden gaan leiden. Tele2 Netherlands verdwijnt van de beurs, dat heeft het telecombedrijf besloten na overleg met Euronext Amsterdam.

Amerika en Azië

Beleggers zijn in afwachting van de kwartaalcijfers van enkele Amerikaanse zwaargewichten. Onder meer McDonald's, AT&T, Western Union en Wyeth komen voorbeurs met een rapportage. Gisteren sloot de Dow Jones 0,19 procent in de min op 12.825,02 punten, na eerder ruim een half procent in de min te hebben gestaan. De S&P 500 (-0,16%) verloor tevens licht, waar tech-beurs Nasdaq (+0,21%) ietwat won.

In Azië volgden indices de eerder door Europa ingezette trend. De Japanse beurs ging over een breed front onderuit, wat resulteerde in een eindstand van 13.536,86 punten voor de leidende Nikkei-index, een verlies van 1,17 procent. De Hang Seng verloor 0,80 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.