Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Akzo verhoogt besparing door fusie

Akzo verhoogt besparing door fusie
22 apr 2008 om 14:53

Verf- en chemieconcern Akzo Nobel verwacht door het samengaan met het Britse ICI meer synergievoordelen te behalen dan eerder aangegeven. De kostenbesparingen komen naar verwachting uit op 340 miljoen euro per jaar, in plaats van de eerder verwachte 280 miljoen euro per jaar.

Dat maakte het concern vandaag, voorafgaand aan de algemene vergadering van aandeelhouders, bekend. Het grootste deel van de synergievoordelen (180 miljoen euro) denkt het bedrijf bij de divisie decoratieve verven te behalen. In de eerste drie jaar moeten de meeste van de kostenbesparingen (85%) gerealiseerd zijn.

 

“Het integratieproces van ICI ligt goed op schema”, stelde topman Hans Wijers. De reorganisatiekosten zullen volgens het bedrijf niet hoger uitvallen dan 300 miljoen euro.

 

Ondanks een lichtelijk economische neergang, die nu ook voelbaar is bij de detailhandelsactiviteiten in de Verenigde Staten en Europa,  sprak Akzo Nobel de verwachting uit bovengemiddeld te zullen groeien, en het resultaat verder te verbeteren.

 

Bron: koersalarm.nl

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.