Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heineken mag kopen van aandeelhouders

Heineken mag kopen van aandeelhouders
18 apr 2008 om 12:15

De aandeelhouders van biergigant Heineken hebben groen licht gegeven voor de overname van de Britse brouwer Scottish & Newcastle (S&N). Gisteren werd unaniem voorgestemd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

 

Heineken neemt S&N over in een consortium met de Deense brouwer Carlsberg. Gezamenlijk betalen zij 10,4 miljard euro voor de overname van S&N. Hiervan legt de Nederlandse bierbrouwer 6,1 miljard euro op tafel. Voor Heineken is dit de grootste overname in zijn historie.

 

Heineken zal als de overname is afgerond de activiteiten van Scottish & Newcastle in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal, Finland, Belgie, de Verenigde Staten en India in handen krijgen, die samen in 2007, een operationele winst van 472 miljoen euro in de boeken zette.

 

De Europese Commissie heeft Heineken reeds eerder deze maand toestemming gegeven voor de overname. Scottish & Newcastle is de Britse brouwer van onder meer Foster's en Newcastle Brown.

 

Kritiek op het feit dat de Nederlandse brouwer voornamelijk activiteiten overneemt op volwassen markten wees Van Boxmeer, CEO van Heineken, van de hand. 'Wij zijn in staat eveneens op volwassen markten groei te realiseren'. Bovendien verwacht Heineken veel van de Britse cideractiviteiten. 'Die markt groeit, en niet zo'n beetje ook'.

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.