Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street is Damrak nauwelijks tot steun

Wall Street is Damrak nauwelijks tot steun
10 apr 2008 om 17:01

Op het Damrak is het vandaag armoe troef. Het sentiment wordt bepaald door beleggers die bang zijn voor nieuwe afschrijvingen bij de grote banken. De financiële waarden zijn de dupe en trekken de AEX naar beneden. Ook Philips doet een duit in het zakje. De AEX noteert op dit moment 457,15 punten, een verlies van 0,89 procent. De Midkap staat 0,86 procent in het rood.

Rente

Zowel de Britse- als de Europese centrale bank kwamen vandaag met een rentebesluit. Beide organen voldeden aan de verwachtingen van beleggers: De Britten verlaagden het tarief met een kwart procent, waar er op het continent stabiliteit werd gepredikt.

In het nieuws

ING verwierf anderhalf miljard euro middels de uitgifte van obligaties. Shell heeft een overeenkomst gesloten met branchegenoot PetroChina voor de levering van aardgas. Het contract heeft een duur van 25 jaar.

Heineken meldde voorbeurs dat het interesse heeft in een Zwitserse brouwerij. Arcelor Mittal rondde de overname van enkele Russische mijnen af.

Arcadis gaat in opdracht van Rijkswaterstaat onderzoek doen naar de aanleg van de A4 Delft-Schiedam. Het deelt de opdracht van 5 miljoen euro met vier andere partijen. Bausch&Lomb en Galapagos tekenden een samenwerkingsovereenkomst op gebied van oogziektes.

Stijgers en dalers

De financials waren zogezegd de klos vandaag. Aegon (-2,4%), ING (-3%) en Fortis (-1,7%) noteerden allen lager. Ook Philips (-2,1%) en TomTom (-4%) stonden bij de verliezers. Beide ondernemingen hadden last van het Britse DSG (Dixons), dat een adviesverlaging kreeg.

De vastgoedfondsen waren vandaag tevens niet gezegend met een fraaie uitslag. Van Unibail-Rodamco en Corio tot VastNed O/I en zuster Retail stonden de koersen flink in het rood. KPN en Unilever stonden aan kop met een winst van circa 1 procent.

Europa en Amerika

De misère van Amsterdam is in Europa geen uitzondering. De CAC40 (-0,83%) en de DAX (-1,27%) staan er vandaag ook niet goed op. 

Wall Street is gematigd positief van start gegaan. De beurzen profiteerden van een verhoogde winstverwachting van Wal-Mart, en een daling van de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering. De Dow Jones noteert na anderhalf uur handel 12.545,42 punten, een winst van 0,14 procent. De Nasdaq (+0,90%) doet het een stuk beter. De S&P 500 wint 0,32 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.