Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger ondanks banencijfer

Wall Street opent hoger ondanks banencijfer
4 apr 2008 om 15:17

Het rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt van maart, dat de hele week als een zwaard van Damocles boven de markt hing, is gepubliceerd. In de Verenigde Staten is het aantal banen in maart het sterkst gedaald sinds vijf jaar. De werkgelegenheid nam af met 80.000, waar economen waren uitgegaan van een daling met 50.000 banen, zo meldde het 'Bureau of Labor Statistics' vandaag.

Wall Street

De markt lijkt nauwelijks aangedaan door de scherpe daling van de werkgelegenheid. De Dow Jones opent, evenals collega-indices Nasdaq en S&P 500 naar verwachting circa 0,45 procent hoger.

Uurloon

Het arbeidsmarktrapport meldde tevens het gemiddelde uurloon, een belangrijke indicator voor de inflatie. Het uurloon steeg op maandbasis met 0,3 procent, precies gelijk aan de verwachting onder economen. In februari steeg het gemiddeld uurloon eveneens met 0,3 procent.

De cijfers over de Amerikaanse banenmarkt worden gezien als een belangrijke indicator voor de ontwikkeling van de Amerikaanse economie. Zo is de banengroei een belangrijke aanjager voor de consumentenbestedingen. Zo'n tweederde van de Amerikaanse economie bestaat uit consumentenbestedingen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.