Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vivenda mag Factotum overnemen

Vivenda mag Factotum overnemen
31 mrt 2008 om 15:37

Vivenda Media Groep, het voormalige RT Company, hield vandaag een BAVA. De belangrijkste uitkomsten:

•Overname Factotum goedgekeurd.
•Besluit reverse stock split op verzoek aandeelhoudersvergadering aangehouden.
•CFO C.J.P.M. van der Maarel en president-commissaris E.R. Honée afgetreden.

Overname Factotum

Op 10 maart sloot Vivenda een overeenkomst met de Groote Zandschulp BV, omtrent de overname van Factotum voor een koopprijs van 11 miljoen euro. Vivenda financiert de acquisitie middels de plaatsing van een converteerbare lening ter waarde van 7,5 miljoen euro. De aandeelhouders hebben de overname vandaag geaccordeerd. 
 

Factotum, actief in het ontwerpen, ontwikkelen en hosten van websites, heeft over 2007 een omzet van 2,9 miljoen euro gerapporteerd, met een brutomarge van 66 procent in 2007.

Reverse stock split

De voorgestelde reverse stock split is aangehouden tot de komende AVA, later dit voorjaar. Een aantal aandeelhouders heeft tijdens de vergaderingverzocht om de reverse stock split tot een latere datum uit te stellen. Het bestuur van Vivenda heeft dit op unaniem verzoek van alle aanwezige aandeelhouders overgenomen. De geagendeerde afstempeling van de nominale waarde per aandeel is eveneens aangehouden

Aftreden

President-commissaris mr drs E.R. Honée en CFO C.J.P.M. van de Maarel zijn tijdens de vergadering afgetreden. De heer Honée en van de Maarel werden door de vergadering bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren. De voordracht van een nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Vivenda is niet tijdig afgerond. Daardoor is dit agendapunt doorgeschoven naar de komende AVA.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.