Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Econosto boekt omzetvertraging

Econosto boekt omzetvertraging
31 mrt 2008 om 08:51

Econosto, dat vanochtend een bod van 7,80 euro per aandeel ontving van Eriks, publiceerde vanochtend een trading update. Econosto heeft in de eerste twee maanden van 2008 een vertraging van de omzetgroei gezien doordat er minder projecten werden uitgeleverd dan verwacht. Daarmee bleef de omzet achter bij de verwachting. Het resultaat over de eerste twee maanden was niettemin conform verwachting als gevolg van een hogere bruto marge op de gerealiseerde omzet.

 

Verwachting 2008

Econosto signaleert voor 2008 een aantal substantiële onzekerheden: de onzekerheid over het effect van de kredietcrisis in de financiële  sector, de onzekerheid omtrent de politieke ontwikkelingen in het Midden-Oosten en de onzekerheid omtrent de wereldwijde economische groei. Op basis van de huidige inzichten verwacht Econosto in 2008 een bedrijfsresultaat (EBIT) te realiseren van circa € 15 mln (exclusief het Kirishiproject).

 

In 2007 bedroeg de EBIT van Econosto exclusief de impact van het Kirishi-project € 13,4 mln. Inclusief de positieve bijdrage van € 5,9 mln van het Kirishi-project kwam de EBIT in 2007 uit op € 19,3 mln. Econosto realiseerde in 2007 een nettowinst van € 17,9 mln. Exclusief een  belastingbate en het Kirishi-project bedroeg de nettowinst € 9,4 mln. Econosto verwacht in 2008 een lagere omzet en EBIT als gevolg van het eenmalig omzet- en resultaateffect van het Kirishi-project in 2007. Econosto heeft op dit moment geen orders met de omvang van het Kirishi-project in de pijplijn.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.