Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitse beleggers roddelen en bibberen

Duitse beleggers roddelen en bibberen
31 mrt 2008 om 11:20

Het Duitse nieuws deze week; stakende postwerknemers, een financieringstekort van de Duitse overheid en geruchten over de grootste bankenfusie uit de Duitse geschiedenis.

 

Duitse Post gaat staken

De Duitse Post gaat deze week staken. Reden zijn aanstaande gedwongen ontslagen. Vakbond VerDi wil dat een overeenkomst die eind maart ophoudt, verlengt wordt. De overeenkomst houdt in dat gedwongen ontslagen tot 2011 uitgesloten worden en beperkt de arbeidstijd van werknemers tot 38,5 uren. De Post zelf staat positief tegenover een verlenging van de overeenkomst, maar gaf te kennen dat daar constructief gedrag van VerDi’s kant voor nodig is. Staken noemde een spreker van de Post geen constructief gedrag.

 
Er wordt ondertussen rekening gehouden met een landelijke staking en een belemmering van het normale briefverkeer. Mocht de overeenkomst niet verlengt worden, zullen werknemers vanaf april 2,5 uren langer werken en komen er 5000 banen op de tocht te staan.
 
Welt, 29.03.08

 

Minister van Financiën kondigt tekort aan

Peer Steinbrueck, minister van Financien, DuitslandDe Duitse minister van financiën, Peer Streinbrück (SPD) zal bij de EU een tekort van 0,5 procent van het BBP aan de EU bekend maken. Een zwakke conjunctuur, niet geplande uitgaven en inkomstentekorten, bv. door de in januari kracht getreden nieuwe ondernemingsbelastingwet, zouden reden voor het tekort zijn.

 
Het maandblad Der Spiegel bracht recentelijk het nieuws naar buiten dat Duitsland delen van zijn goudreserves zou willen verkopen om op die manier toch alle financiële plannen uit te kunnen voeren. Een woordvoerder van het Ministerie van Financiën wees dit echter terug. Duitsland heeft een goudschat ter waarde van 65miljard euro.
 
N-tv, 30.03.08

 

Grootste bankenfusie uit de Duitse geschiedenis kondigt zich aan

In Frankfurt wordt een dezer dagen erover gediscussieerd hoe een mogelijke fusie van de Dresdner Bank, de Commerzbank en de Postbank eruit zou moeten zien. Met deze fusie zou Duitsland een tegenpool kunnen bieden tegen de Deutsche Bank die steeds sterker op de internationale investeringsmarkt optreedt. De fusie zou een privébank met 26 miljoen klanten vormen.

 

Officieel gaven alle banken ‘geen commentaar’, maar het model van een nieuwe superbank heeft wel potentie. De financiële markten schijnen het idee te omarmen, want nadat de FAZ afgelopen vrijdag voor het eerst over de plannen schreef, gingen de aandelenkoersen van de Commerzbank, Postbank en Allianz allen omhoog.
 
FAZ, 30.03.08

 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.