Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alanheri komt met herziening cijfers

Alanheri komt met herziening cijfers
31 mrt 2008 om 17:59

In het persbericht van 9 augustus 2007 waarin Alanheri aangaf de jaarcijfers over 2006 te gaan herzien, werd tevens gesteld dat de oorzaak hiervoor met name lag in het ontbreken van een formele beschrijving van de administratieve organisatie en de daaraan gekoppelde maatregelen van interne controle. Tevens werd aangegeven dat teneinde herhaling in de toekomst te voorkomen de vennootschap  maatregelen zou voorbereiden die zorg moeten dragen voor een verbetering van de kwaliteit van de rapportage. Tenslotte gaven wij ook aan dat de toen voorgenomen (en inmiddels doorgevoerde) herziening van de jaarcijfers 2006 ook gevolgen kon hebben voor de reeds
gepubliceerde cijfers over het eerste kwartaal 2007 en de in dat persbericht gepubliceerde halfjaarcijfers 2007.

 

Eerste half jaar 2007
Aan de hand van de uitkomsten van het met behulp van een externe financiële deskundige uitgevoerde onderzoek en de daaraan gekoppelde maatregelen hebben wij het volgende vastgesteld. Bij de gepubliceerde halfjaarcijfers 2007 (een verlies van € 593.000) is verzuimd een aantal
voorzieningen te treffen en zijn opbrengsten ten onrechte genomen. Dit heeft tot gevolg dat in het eerste halfjaar van 2007 feitelijk een verlies is geleden van € 831.000 (waarvan € 399.000 een incidenteel karakter had).

 

Tweede half jaar 2007

In het tweede halfjaar 2007 bedroeg het verlies € 238.000 voornamelijk als gevolg van gestegen (grondstof)kosten die niet of niet tijdig konden worden doorberekend aan de klant. Per saldo verwacht Alanheri 2007 af te sluiten met een verlies van € 1.069.000 voor belastingen en dit is rekening houdend met de hierboven gemelde correcties op het halfjaarresultaat 2007 in lijn met de eerder afgegeven verwachting.

 

Verwachting 2008

In de afgelopen negen maanden is een aantal maatregelen getroffen die de vennootschap moeten brengen naar een situatie waarin  structurele winstgevendheid en een adequaat rendement op het eigen vermogen de uitgangspunten zijn. Hoewel het nog te vroeg is om een adequate voorspelling voor heel 2008 te doen, beginnen de kostenbesparende en omzetverhogende maatregelen de eerste voorzichtige vruchten af te werpen. In het eerste kwartaal 2008 zullen dan ook zwarte cijfers worden geschreven. De bestendiging van deze op zich gunstige trend is mede afhankelijk van de mate waarin en snelheid waarmee maatregelen kunnen worden geëffectueerd om de efficiency en de effectiviteit van de organisatie te verbeteren.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.