Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Weinig spektakel op Damrak

Weinig spektakel op Damrak
28 mrt 2008 om 16:56

Op het Damrak leken beleggers zich vanmiddag vroegtijdig op te maken voor het weekend. De AEX verloor ietwat naar aanleiding van het gedaalde consumentenvertrouwen in de VS. De hoofdgraadmeter van de Amsterdamse beurs beëindigd de handelsweek met een min van 0,19 procent op 441,12 punten. De Midkap wint een bescheiden 0,34 procent.

In het nieuws

Air France-KLM stond vandaag opnieuw in de belangstelling. De luchtvaartmaatschappij deed gisternacht een nieuw bod op Alitalia, dat vandaag reeds door de vakbonden werd verworpen.

Eriks maakte bekend dat het zijn activiteiten in Polen uitbreidt. Grontmij kreeg een tweetal opdrachten. Buizenfabrikant Imtech presenteerde orders ter waarde van 40 miljoen euro.

Uitzenders Randstad en Vedior lieten weten goede vooruitgang te boeken in het overnameproces. AMG kocht wederom een belang in het Duitse Graphit Kropfmuehl en Octoplus maakte bekend een overbruggingskrediet te hebben ontvangen. Het biotechbedrijf werd daarvoor beloond met een plus van 9,55 procent.

Jaarcijfers

Gisteren nabeurs presenteerden diverse kleinere fondsen de jaarcijfers van 2007.  Brill, HES Beheer en Batenburg Beheer kwamen allen met goede resultaten. Met name de laatste twee kunnen zeer tevreden zijn over het afgelopen jaar. Vandaag was het autoproducent Spyker, die zoals verwacht dieprode cijfers schreef. Beleggers zien blijkbaar toch brood in het fonds en zetten het vandaag 13 procent hoger.

Stijgers en dalers

Tele Atlas is vandaag het zwarte schaap van de AEX. De producent van digitale kaarten verloor 3,9 procent op het nieuws dat de overname door TomTom opnieuw vertraging oploopt. De Europese Commissie meldde meer tijd nodig te hebben voor de bestudering van de voorwaarden. Corio en DSM waren de meest succesvolle fondsen, met ieder een winst van 2 procent.

Europa en Amerika

In Europa zijn de meeste beurzen licht somber gestemd. De CAC40 noteert een verlies van 0,47 procent, waar de DAX 0,30 procent in de min staat.

In Amerika schrokken beleggers ogenschijnlijk niet van het consumentenvertrouwen over de maand  maart. Het vertrouwen van de Amerikaan in de economie kwam uit op 69,5 punten, het laagste niveau in 16 jaar. De gezinsbestedingen namen in februari slechts toe met 0,1 procent, een nieuwe teken dat de Amerikaanse economie op een recessie afstevent.

Op Wall Street staat de Dow Jones op dit moment op 12.344,14 punten, een winst van 0,34 procent. De Nasdaq (+0,49%) en de S&P 500 (+0,40%) lopen in de pas.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.