Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grontmij verwerft tweetal opdrachten

Grontmij verwerft tweetal opdrachten
28 mrt 2008 om 15:12

Grontmij presenteerde vandaag een tweetal nieuwe opdrachten. Het ingenieursbureau mag in Duitsland mee gaan werken aan de ontwikkeling van de grootste geothermische energiecentrale van het land en zal in Noord-Nederland een nieuwe autoweg aanleggen.

Energiecentrale

Grontmij gaat in Sauerlach – een deelgemeente van München – de grootste geothermische energiecentrale van Duitsland mee helpen ontwikkelen. Het wordt verantwoordelijk voor het projectmanagement, de planning en het ontwerp van de centrale. De opdracht heeft een waarde van 800.000 euro, aldus het persbericht.

Geothermische energie

Geothermie betekent letterlijk aardwarmte. Op grote diepte in de bodem wordt water door de kern van de aarde verhit. Deze energie kan worden gewonnen door vanuit diepe watervoerende lagen heet water op te pompen. De warmte kan voor diverse doeleinden worden ingezet. Een belangrijk pluspunt is het duurzame karakter van deze vorm van energievoorziening.

Autoweg

Grontmij gaat de komende 2,5 jaar in opdracht van de Provincie Friesland werken aan het project 'N356, De Centrale As'; een autoweg in Noord-Nederland. Het betreft een nieuw aan te leggen autoweg tussen Dokkum (N361) en Nijega (N31) inclusief de rondwegen om Hurdegaryp en Garyp.

Grontmij werkt daarbij samen met Witteveen+Bos. De combinatie gaat binnenkort aan de slag met de contractvoorbereiding voor het project. De inkomsten voor Grontmij bedragen circa 1 miljoen euro.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.