Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursplein 5 lager van start

Beursplein 5 lager van start
28 mrt 2008 om 08:46

De Amsterdamse beurs zal vanochtend lager van start gaan als gevolg van de negatieve stemming op de Amerikaanse beurzen. Dat in Azie wel mooie winsten werden geboekt zullen hier niets aan veranderen.

 

In het nieuws

Vanochtend weinig nieuws, maar gisteren nabeurs des te meer. Brill, HES Beheer en Batenburg Beheer kwamen allen met jaarcijfers. Met name de laatste twee kunnen zeer tevreden zijn over het afgelopen jaar. Vastgoedbedrijf Homburg liet weten een joint venture in Amerika te hebben gesloten en Tom Tom liet weten de aanmeldtermijn voor stukken Tele Atlas te hebben verlengd.

 

Voorbeurs lieten de uitzenders Randstad en Vedior weten goede vooruitgang te boeken in de overname. AMG kocht wederom een belang in het Duitse Graphit Kropfmuehl en Octoplus liet weten een overbruggingskrediet te hebben ontvangen.

 

Amerika

In New York stond gisteren met name de Nasdaq onder druk. Oorzaak waren de tegenvallende derdekwartaalcijfers van Oracle. De techbeurs moest uiteindelijk genoegen nemen met een verlies van net geen 2 procent. De Dow Jones-index en de S&P500 wisten de schade te beperken tot ongeveer 1 procent verlies.

 

Op de beurs in Tokio eindigde de Nikkei-index wel met een mooie winst, namelijk 1,7 procent hoger. Voor de Japanners was dit tevens de laatste handelsdag in het financiële jaar 2007. Op de beurs van Hong Kong staat de Hang Seng inmiddels op een winst van net geen 2 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.