Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street verdeeld in opening

Wall Street verdeeld in opening
27 mrt 2008 om 14:08

Amerika maakt zich op voor een nieuwe handelsdag. Een tweetal macrocijfers kreeg de belegger voorbeurs reeds voor de kiezen: de wekelijkse uitkeringsaanvragen en de groei van de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal van 2007.

Dow Jones

De Dow Jones opent naar verwachting 0,35 procent hoger. De Nasdaq krijgt wegens de resultaten van tech-fonds Oracle een klap en start de handelsdag met een verlies van 0,40 procent.

Werkloosheid

De uitkeringsaanvragen daalden in de week tot en met 22 maart met 9.000 tot 366.000. Het Amerikaanse ministerie van Werkgelegenheid meldde verder dat het gemiddelde over vier weken uitkwam op 358.000, een lichte toename ten opzichte van de 356.250 van vorige week.

Economische groei

De Amerikaanse economische groei bedroeg in het vierde kwartaal van 2007 0,6 procent. De aankondiging van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken was een bevestiging van een voorlopig cijfer.

Oracle

Softwaregigant Oracle kwam gisteren aan het eind van de handelsdag met tegenvallende resultaten naar buiten. Verwacht wordt dat Oracle trendsettend kan zijn voor de rest van de IT-sector. De Nasdaq, waar veel technologiefondsen actief zijn, opent vandaag naar verwachting dan ook lager.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.