Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TomTom werkt samen met Swisscom

TomTom  werkt samen met  Swisscom
25 mrt 2008 om 08:45

TomTom kondigt vandaag een exclusieve samenwerking aan met Swisscom (Schweiz) AG om TomTom High Definition Traffic (HDT) in Zwitserland te introduceren. HD Traffic™ is TomTom’s gepatenteerde verkeersinformatiesysteem dat consumenten voorziet van reistijdinformatie.

 

Voor gebruikers resulteert dit in de ontvangst van de meest accurate aankomst- en vertragingstijden zodat er een realistisch beeld van de verkeerssituatie wordt weergegeven. De verwachting is dat de dienst in de tweede helft van 2008 in Zwitserland wordt gelanceerd.

 

Toelichting

“Persoonlijke navigatie is meer dan bestuurders van A naar B brengen,” zegt Harold Goddijn, TomTom’s chief executive officer. “Door gebruikers intelligente route-informatie te bieden via innovatieve technologieën zoals HD Traffic, ontvangen bestuurders snellere, accuratere en completere verkeersinformatie dan voorheen. Hierdoor kunnen zij onnodige vertragingen uit de weg gaan en houden controle over hun dagelijkse routeplanning.”

 

George Schlegel, Hoofd Constomer Experience Design, Corporate Business, Swisscom (Zwitserland) Ltd: “Swisscom streeft ernaar om veel verschillende aspecten van het dagelijks leven te verbeteren en te vereenvoudigen – in het bijzonder via innovaties op het gebied van mobiele communicatiemiddelen. De unieke kwaliteit van ons mobiele netwerk, gekoppeld aan het innovatieve, nieuwe TomTom verkeersinformatiesysteem, biedt weggebruikers precies die informatie die zij nodig hebben om efficiënt en effectief gebruik te kunnen maken van het wegennetwerk. Wij zijn er voor onze klanten, omdat wij niet willen dat zij vast komen te zitten in files.”

 

Europese aanwezigheid

TomTom HD Traffic is al operationeel in Nederland. Overeenkomsten met Vodafone UK, Vodafone D2 in Duitsland en SFR in Frankrijk zijn recentelijk aangekondigd. TomTom ligt op schema om HD Traffic beschikbaar te maken voor 50 procent van TomTom’s volledige gebruikersdatabase in Europa voor het einde van 2008.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.