Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Van Lanschot heeft geen last van kredietcrisis

Van Lanschot heeft geen last van kredietcrisis
20 mrt 2008 om 07:52

Van Lanschot publiceerde voorbeurs de jaarcijfers van 2007. De bank zag de nettowinst stijgen met 16,7 procent naar 215,4 miljoen euro. De winst per aandeel bedroeg 5,94 euro, een stijging van 8,4 procent ten opzichte van 2006. Van Lanschot stelt een dividend door van 3 euro per aandeel.

Het bedrijfsresultaat voor belastingen kwam uit op 233,2 miljoen euro, een toename van 8,6 procent. De omzet van de zakenbank steeg 28,6 procent, van 504 naar 648 miljoen euro.

Kredietcrisis

De bank doorstaat de liquiditeits- en kredietcrisis naar eigen zeggen uitstekend, van Lanschot kende een sterke groei van cliënten en toevertrouwde middelen. “Ook in een uitdagend jaar als 2007 sloeg de private banking-strategie van Van Lanschot goed aan”, aldus CEO Floris Deckers.

Deckers vervolgt: “De goede resultaten zijn mede te danken aan de acquisitie van Kempen & Co, dat een succesvol jaar achter de rug heeft. De private banking-strategie en het bijbehorende risicobeleid betekenen dat Van Lanschot de liquiditeits- en kredietcrisis zonder problemen doorstaat. De bank richt zich op klanten, niet op het voor eigen rekening beleggen in complexe financiële constructies.”

Vooruitzichten
 
Vanwege haar ruime liquiditeitspositie heeft van Lanschot besloten om 600 miljoen euro aan Floating Rate Notes vervroegd af te lossen in maart 2008, zoals aangekondigd op 12 februari 2008. Daarnaast zullen de 400 miljoen euro aan Floating Rate Notes die op 13 mei 2008 vervallen niet worden geherfinancierd.
 

“De financiële markten zullen naar verwachting voorlopig de effecten van de liquiditeits- en kredietcrisis blijven ondervinden. Deze onrust zal tot druk op de provisie-inkomsten leiden. De rentemarges zullen zich wat herstellen, maar de doorwerking hiervan op het resultaat zal pas met enige vertraging merkbaar zijn”, aldus van Lanschot.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.