Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak in navolging Wall Street onderuit

Damrak in navolging Wall Street onderuit
20 mrt 2008 om 08:52

Op het Damrak kijken beleggers met afgunst naar de beurs van Tokio, die vandaag was gesloten wegens een nationale feestdag. Europese beurzen mogen de klap uit Amerika opvangen, waar de indices gemiddeld 2,5 procent verloren. Zoals wel vaker waren nieuwe berichten over de staat van de huizenmarkt, alsmede de schommelende olieprijs, de boosdoeners.

Beleggers zijn in afwachting van enkele Amerikaanse macrocijfers, die de beurs in de middagsessie mogelijk enige impuls kan bezorgen. Onder meer de wekelijkse werkloosheidsaanvragen en de index van leading indicators staan op de rol. Tot dan moet Beursplein 5 het doen met het negatieve sentiment van Wall Street. De AEX zal circa anderhalf procent lager openen.

Jaarcijfers

Voorbeurs kwamen nog enkele Nederlandse fondsen met jaarcijfers. Zo meldde Van Lanschot geen last te hebben van de kredietcrisis. De bank heeft een 16,7 procent hogere nettowinst gerealiseerd. BAM zag de winst meer dan verdubbelen en behaalde een omzetverhoging van 5 procent. RSDB kende een 'goed resultaat in een moeilijke markt'.

In het nieuws

TNT worstelt nog altijd met het vraagstuk van de minimumlonen in Duitsland. Het schort enige investeringen op zolang er geen definitieve uitspraak van de rechtbank ligt. Hunter Douglas wil maximaal 13,4 miljoen eigen aandelen inkopen tegen 43 euro per stuk. De onderneming benadrukt nogmaals dat het geen beursexit aspireert.

De overname van Alitalia door Air France-KLM lijkt steeds verder weg. Oud-premier Berlusconi meldde gisteren dat hij het bod niet steunt. De steun van de nieuwe regering van Italië, waarvan Berlusconi mogelijk de aanvoerder wordt, is onontbeerlijk voor Air France-KLM.

Amerika en Azie

Op Wall Street namen beleggers hun winst van dinsdag. De Dow Jones sloot, ook wegens de inzakkende olieprijs en de nieuwe problemen op de huizenmarkt, fors lager op 12.099,66 punten. Dit betekende een verlies van 2,36 procent. Tech-beurs Nasdaq (-2,57%) en de breed samengestelde S&P 500 (-2,43%) lieten vergelijkbare uitslagen zien.

In Tokio was de beurs wegens een nationale feestdag gesloten. De Hang Seng van Hongkong was wel geopend en verloor maar liefst 4,18 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.