Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Woede bij vakbonden om bod AF-KLM

Woede bij vakbonden om bod AF-KLM
19 mrt 2008 om 09:02

De Italiaanse vakbonden, die betrokken zijn bij het noodlijdende Alitalia, vrezen het verlies aan banen bij een mogelijke overname door Air France-KLM. Volgens de vakbonden, die traditioneel veel macht hebben in Italië, staan er 7000 arbeidsplaatsen op de tocht. Air France-KLM spreekt van 1500 tot 2000 banen. In Rome protesteerden circa 400 werknemers van Alitalia tegen de overnameplannen, waarbij een gewonde viel.

Air France-KLM gaf in een eerder stadium reeds aan dat de steun van de vakbonden onontbeerlijk was voor de overname. CEO Spinetta is om de tafel gaan zitten met de 9 vakbonden, teneinde hen het belang van de overname voor de werknemers duidelijk te maken. Tevens gaf de bestuursvoorzitter aan dat hij zich niet verplicht voelt om Alitalia over te nemen. Het is zodoende kiezen of delen voor de vakbonden.

 

Een ander probleem is de schadeclaim die het vliegveld Malpensa heeft ingediend. De Milanese luchthaven eist 1,25 miljard euro van Alitalia omdat het zich, tegen alle afspraken in, wil terugtrekken van Malpensa. Air France-KLM meldde dat de overeenkomst wat hen betreft niet door zou gaan als de claim overeind blijft. Ondanks aandringen van demissionair premier Prodi, weigert Milaan bij monde van burgemeester Moratti de claim terzijde te schuiven.

Air France-KLM biedt een voor de vliegbranche aardig bedrag voor Alitalia: 747 miljoen euro. De raad van bestuur van Alitalia ging reeds akkoord.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.