Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

FED zorgt voor feest op Damrak

FED zorgt voor feest op Damrak
19 mrt 2008 om 08:50

De AEX zal vanochtend hoger van start gaan. Amerika en Azië dikten eerder fors aan, nadat de Amerikaanse Centrale Bank, de FED, het belangrijkste rentetarief verlaagde van 3 naar 2,25 procent. Ook het minder dan verwachte verlies van zakenbank Lehman Brothers doet de markt goed. De hoofdgraadmeter van Amsterdam opent dan ook circa 1 procent hoger.

In het nieuws

Corporate Express wees Staples opnieuw de deur. Het bod van branchegenoot Staples is onveranderd en heeft een totale waarde van 2,5 miljard euro. Staples is teleurgesteld en gaat een vijandig bod neerleggen bij de AFM.

Boskalis heeft sterk jaar achter de rug. Voor 2008 verwacht de baggeraar een hogere omzet, maar doet het geen concrete uitspraken omtrent de resultaatverwachting. Corio kocht een groot winkelcentrum in Marseille.  

Voor Grolsch is het na vandaag afgelopen op de beurs. De bierbrouwer werd onlangs overgenomen door het Zuid-Afrikaanse SABMiller, voor een bedrag van 816 miljoen euro, of 48,25 euro per aandeel.

Amerika en Azië

Op Wall Street was het, naast het goede nieuws van de FED en Lehman, gisteren ook de dag van Visa. De creditcardmaatschappij haalde met haar beursgang maar liefst 17,9 miljard dollar op. Hiermee is het de grootste Amerikaanse beursgang in de geschiedenis. Het record stond op naam van AT&T Wireless, dat in 2000 een bedrag van 10,6 miljard dollar verwierf.

Vandaag begint de handel in Visa, dat onder het symbool 'V' te vinden zal zijn. Bij extra vraag kan het totaalbedrag van de IPO overigens nog oplopen tot 19,7 miljard dollar. Later vandaag staan tevens de eerstekwartaalcijfers van Morgan Stanley, een grote Amerikaanse bank, op de rol. Ook komt om 15:30 uur het cijfer van de wekelijkse olievoorraden in de VS vrij.

De Dow Jones sloot gisteren 420 punten hoger. De enorme winst was zogezegd te danken aan de renteverlaging van de FED en de meevallende cijfers van Lehman Brothers. De graadmeter kwam uit op 12.392,66 punten, een winst van 3,51 procent. De Nasdaq (+4,19%) en de S&P 500 (+4,24%) deden het nog beter.

De Aziatische indices profiteerden in ruime mate van de koerswinsten in Amerika. De toonaangevende Nikkei-index dikte 2,48 procent aan op 12.260,44 punten. De Hang Seng won 2,31 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.