Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dow opent hoger door Morgan Stanley

Dow opent hoger door Morgan Stanley
19 mrt 2008 om 14:51

De beurzen in New York zijn vandaag hoger van start gegaan. De Dow Jones staat inmiddels op 12.433 punten. Een winst van 0,32 procent. Ook de S&P500 en de Nasdaq zijn hoger geopend en dikken respectievelijk 0,58 en 0,47 procent aan. Voorbeurs publiceerde Morgan Stanley meevallende kwartaalcijfers. Gisteren verkondigden Lehman Brothers en Goldman Sachs al een zelfde boodschap.

 

Morgan Stanley

Morgan Stanley heeft in het eerste kwartaal van het boekjaar 2007/2008 een nettowinst behaald van 1,55 miljoen dollar. Dit is een winstdaling van 42 procent in vergelijking met een jaar geleden. De winst per aandeel kwam uit op 1,45 dollar en lag daarmee ver boven de verwachting van analisten. De omzet kwam uit op 8,3 miljard dollar. Een daling van 17 procent in vergelijking tot een jaar eerder.

 

Forse terugloop Amerikaanse economie

De Amerikaanse economie groeide in 2007 met 2,2 procent. Ondanks de aanhoudende uitvoerstijging en expansief macro-economisch beleid zal de groei dit jaar naar verwachting terugvallen tot een magere 1 procent. Dit komt vooral door de scherpe daling in de woninginvesteringen. Bovendien zal de consumptiegroei worden gedempt door lagere huizenprijzen, de verslechtering van de arbeidsmarktsituatie en aanscherping van kredietvoorwaarden.

 

De economische groei is dit jaar bijna volledig het gevolg van overloop: in de loop van 2008 neemt het BBP nauwelijks toe ten opzichte van het laatste kwartaal van 2007; in de eerste twee kwartalen neemt het BBP wellicht zelfs af ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Toch betekent dit voor het hele jaar nog een groei, vergeleken met het BBP over heel 2007, omdat het BBP in de eerste kwartalen van vorig jaar nog lager was.

 

Door de oplopende prijzen van olie en voeding blijft de inflatie aanzienlijk. In 2009 krabbelt de Amerikaanse economie naar verwachting voorzichtig uit het conjuncturele dal.

 

Hypotheekaanvragen

In de Verenigde Staten zijn de wekelijkse hypotheekaanvragen in de week tot en met 14 maart met 2,9 procent gedaald in vergelijking tot de week daarvoor.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.