Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Boskalis heeft sterk jaar achter de rug

Boskalis heeft sterk jaar achter de rug
19 mrt 2008 om 08:14

Boskalis Westminster zag in 2007 de nettowinst met 75 procent stijgen. Het resultaat kwam uit op 204,4 miljoen euro. De omzet klom 38 procent naar 1,87 miljard euro. Het bedrijfsresultaat van Boskalis steeg van 150,3 naar 245,5 miljoen euro, zo maakte de onderneming bekend.

De orderportefeuille van Boskalis is goed gevuld. Werk ter waarde van 3,6 miljard euro in de planning betekent voor de onderneming een record. De winst per aandeel kwam uit op 2,38 euro. Boskalis stelt een dividend voor van 1,19 euro per aandeel.

Toelichting CEO

Peter Berdowski, bestuursvoorzitter van Boskalis: “2007 was een absoluut topjaar. We hebben geprofiteerd van de hoge marktvraag. Door onze strategie gericht op selectief aannemingsbeleid hebben we daarenboven enkele mooie krenten uit de pap kunnen vissen. Voor 2008 verwacht ik wederom een hoge omzet, een volbezette vloot en gezonde operationele marges.”

Vooruitzichten

Voor 2008 verwacht Boskalis wederom een hoge omzet en materieelbezetting, met gezonde operationele marges. Een concrete uitspraak over de resultaatverwachting voor 2008 durft het concern echter nog niet aan.

Overname

Boskalis deed samen met de Rezayat Group een bod op de Terminals-divisie van Smit. De combinatie bood 300 miljoen dollar, waarna Smit het bod naast zich neer legde. Boskalis stipuleert vandaag dat het overtuigd blijft van de voordelen van een fusie tussen de divisies van Boskalis en Smit.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.