Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Herstel op Beursplein 5

Herstel op Beursplein 5
18 mrt 2008 om 08:55

Verloor de Amsterdamse beurs gisteren nog fors, vanochtend wordt bij opening een herstel verwacht. De Amerikaanse beurzen wisten hun verlies te beperken door vertrouwen onder de beleggers in herstel. Als gevolg hiervan lukte het de Aziatische beurzen om eerdere verliezen weer deels goed te maken. Ook Nederlandse beleggers zullen enigzins tot rust zijn gekomen en naar verwachting een einde maken aan de dalende trend.

 

In het nieuws

Gisterenavond werd bekend dat de Italiaanse overheid akkoord is gegaan met het overnamebod van Air France – KLM op Alitalia. Ctac liet weten een samenwerkingsverband te hebben afgesloten met Qliktech. Het activistische hedgefund Fursa is niet tevreden over de gang van zaken bij AMSI en heeft besloten om zijn aandelenbelang in de chipfabrikant terug te brengen. Tot slot meldde beursnieuweling AMG een verdubbeling van de winst.

 

Amerika en Azie

In Amerika sloot de Dow Jones-index met een winst van 0,2 procent op 11.972,25 punten. De S&P 500 verloor 0,9 procent en ging naar 1276,60 punten. De Nasdaq-index zakte 1,6 procent tot 2177,01 punten. De dollar verloor wederom aan waarde.

 

In Azie werd de handelsdag beter afgesloten. De toonaangevende Nikkei-index stond 1,5 procent hoger op 11.964,16 punten. De Hang Seng, de hoofdindex van Hong Kong, sloot 0,72 procent hoger.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.