Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beurs New York hoger van start

Beurs New York hoger van start
18 mrt 2008 om 14:12

De beurs van New York zal vanmiddag om 14.30u hoger van start gaan. Gisteren lukte het de Dow Jones al om een kleine winst te boeken en slaagden de Nasdaq en de S&P500 erin om de schade te beperken. Als gevolg van het herwonnen vertrouwen van de Amerikaanse belegger, wisten de Aziatische beurzen fraaie winsten te boeken. De toonaangevende Nikkei-index noteerde 1,5 procent hoger. Ook in Europa doen de beurzen het vandaag goed.

 

Zowel de Dow Jones-index als de S&P500 zullen naar verwachting 1,2 procent hoger openen. De Nasdaq zal met een winst van 0,87 procent genoegen moeten nemen.

 

Financials

Vandaag kwamen diverse Amerikaanse financials met cijfers. Zo maakte Lehman Brothers bekend dat de winst per aandeel zal uitkomen op 0.81 dollar. Desalniettemin was dit een meevaller, aangezien analisten hadden gerekend op een winst van 0.72 dollar per aandeel. In totaal maakte de bank in het eerste kwartaal 489 miljoen dollar winst.

 

Goldman Sachs, waarvan het eerste kwartaal eveneens eindigde op 29 februari 2008, wist een winst per aandeel te boeken van 3,23 dollar. Ook hier was de winst aanzienlijk hoger dan analisten hadden voorspeld. Zij hadden gerekend op een winst van 2,59 dollar per aandeel.

 

Producentenprijzen

Ook hadden de analisten een te pessimistische verwachting ten aanzien van de producentenprijzen. Deze zijn in februari 2008 met 0,3 procent gestegen waar juist was gerekend op een stijging van 0,4 procent.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.