Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ICT ziet EBIT en winst licht dalen

ICT ziet EBIT en winst licht dalen
14 mrt 2008 om 08:04

ICT Automatisering presenteerde vandaag de jaarcijfers van 2007. De dienstverlener zag de nettowinst dalen met 2,1 procent naar 6,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zakte eveneens: 3,2 procent naar 7,8 miljoen euro.

ICT verwezenlijkte wel een toename van de omzet. De totale inkomsten stegen met 9,4 procent naar 88,3 miljoen euro. ICT stelt een dividend voor van 0,58 euro per aandeel.

Toelichting CEO

Bram Schot, CEO van de ICT Groep: “De activiteiten van ICT lieten over 2007 een gemengd beeld zien. Enerzijds werd de divisie Embedded in Noord- en Oost-Nederland geconfronteerd met flinke tegenwind, wat resulteerde in tegenvallende resultaten. Anderzijds lieten de activiteiten van ICT Duitsland en ICT Solutions een positief beeld zien.

Duitsland

ICT heeft op basis van de positieve ontwikkelingen bij ICT Duitsland besloten de groeiambities voor 2010 naar boven bij te stellen. “Wij streven ernaar eind 2010 niet met 300 maar met 500 medewerkers actief te zijn in Duitsland”, aldus CEO Schot. Onlangs nog, nam ICT het Duitse Lineas over.

2008

ICT verwacht voor 2008 een toename van de omzet en de nettowinst. “In dit jaar zal worden ingezet op een verdere versterking van de Duitse activiteiten, waar acquisities een wezenlijk onderdeel van kunnen uitmaken. Voor ICT Duitsland en ICT Solutions zal de krapte op de arbeidsmarkt de belangrijkste uitdaging zijn bij het realiseren van verdere groei”, aldus het persbericht.

Strategie

Voor de middellange termijn heeft ICT tevens enkele doelen geformuleerd: Voor 2011 streeft ICT naar een omzet van 150 miljoen euro. Van deze omzet zal ongeveer 60 procent in Nederland en 40 procent in Duitsland worden gerealiseerd. De verwachting van ICT is dat de omvang van de Duitse activiteiten de Nederlandse activiteiten op termijn zullen overstijgen.

Naast de groei in omzet, streeft ICT er tevens naar om in 2011 een bedrijfsresultaat van tussen de 10-12,5 procent van de omzet te realiseren. Bij de genoemde ambities voor 2011 spelen overigens de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt een belangrijke rol en wordt er uitgegaan van een 'gezonde' economische ontwikkeling.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.