Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ballast Nedam presenteert jaarcijfers

Ballast Nedam presenteert jaarcijfers
14 mrt 2008 om 08:16

Ballast Nedam heeft vandaag de jaarcijfers van 2007 bekendgemaakt. Het bouwbedrijf behaalde evenals vorig jaar een bedrijfsresultaat van 42 miljoen euro. De nettowinst liep terug van 44 naar 27 miljoen euro, maar was in 2006 flink beïnvloed door een belastingbate. De omzet daalde, van 1,31 naar 1,27 miljard euro.

Dividend

Ballast Nedam stelt een dividend voor van 1,38 euro per aandeel. Een lichte stijging tegenover de 1,34 euro van 2006. Dit voorstel is conform het door de AVA goedgekeurde dividendbeleid om 50 procent van het nettoresultaat voor dividend ter beschikking te stellen.

Vooruitzichten

“Doordat de prijsstijgingen van de toeleveranciers en de onderaannemers vorig jaar nog niet direct volledig aan de klanten konden worden doorberekend is er sprake van enige margedruk in de sterk gestegen orderportefeuille”, aldus het persbericht. “De Raad van Bestuur verwacht op grond hiervan over 2008 een ongeveer gelijkblijvend operationeel resultaat bij een hogere omzet te behalen. De verwachting is dat deze prijsstijgingen op de in 2008 te verwerven orders wel weer volledig kunnen worden doorberekend.”
 

Voor 2008 verwacht Ballast Nedam dat het operationele resultaat van de divisie Infrastructuur wederom zal stijgen. De divisie Bouw en Ontwikkeling gaat volgens het bouwbedrijf echter een lager operationeel resultaat behalen, bij een hogere omzet. Dit doordat in 2007 de kostprijsstijgingen niet volledig konden worden doorberekend.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.