Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Waarom Wall Street wederom niet wint

Waarom Wall Street wederom niet wint
13 mrt 2008 om 15:33

In het financiële hart van de wereld heerst vandaag een negatieve stemming. De schoktherapie, die de Amerikaanse Centrale Bank afgelopen dagen toepaste, lijkt te zijn uitgewerkt. De 200 miljard dollar die de FED in de geldmarkt pompte ten spijt, zakken de koersen toch weer in.

Macrocijfer

Amerikaanse beleggers werden voorbeurs opgeschrikt door een tegenvallend macrocijfer. De detailhandelsverkopen, waarvan een lichte stijging werd verwacht, daalden in februari met 0,6 procent.

Dollar en olie

De Amerikaanse dollar staat voor het eerst in tien jaar onder de 100 yen. De daling van de mondiale betalingsmunt staat symbool voor de verslechterde handelsbalans van de Verenigde Staten. De euro noteert op dit moment 1,5588 dollar.

De hoge olieprijs, een vat kost op dit moment meer dan 110 dollar, zet de Amerikaanse economie verder onder druk. Het door conventionele brandstoffen voortgestuwde Amerika moet een groot deel van zijn olie importeren.

Hedgefondsen

Carlyle, dat met het fonds Carlyle Capital Corporation (CCC) in zwaar weer is geraakt, is met zijn schuldeisers niet tot een akkoord gekomen. CCC, dat een notering in Amsterdam heeft, wordt nu waarschijnlijk opgedeeld onder zijn schuldeisers. De totale schuld van het hedgefonds beslaat 16,6 miljard dollar.

Ook private equity gigant Blackstone heeft last van de problemen op de kredietmarkt. Het maakte maandag bekend dat het over het vierde kwartaal van 2007 een winstdaling van 89 procent moest toestaan. De koers van Blackstone is sinds de beursgang van juni vorig jaar met met dan 50 procent gedaald.

Dow Jones

De Dow Jones noteert na een uur handel 11.960,77 punten, een verlies van 1,23 procent. De Nasdaq (-0,98%) en de S&P 500 (-1,46%) houden het ook niet droog.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.