Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dollar grote invloed op prestaties Hunter Douglas

Dollar grote invloed op prestaties Hunter Douglas
13 mrt 2008 om 08:16

Hunter Douglas, wereldmarktleider op het gebied van raambekleding (Luxaflex®) en een vooraanstaand producent van bouwproducten, maakte vanochtend de resultaten over 2007 bekend. Met name de zwakke dollar maakte dat het bedrijf aanzienlijk slechter presteerde in het afgelopen jaar.

 

Omzet

De omzet viel 15,1 procent hoger uit en kwam uit op 3,028 miljard dollar. In 2006 was dit nog 2,630 miljard dollar.  De 15,1 procent omzetstijging weerspiegelt 2,5 procent volumetoename, 8,2 procent bijdrage door acquisities (minus desinvesteringen) en 4,4 procent positieve wisselkoerseffecten. Alle geografische gebieden hadden organische groei, behalve Noord-Amerika en Australië.

 

Nettowinst

De totale nettowinst per gemiddeld uitstaand gewoon aandeel bedroeg 7,35 dollar, of 5,35 euro. In het voorgaande jaar was dit nog 7,82 dollar, ofwel 6,22 euro. In dollars daalde de nettowinst maar met 6 procent. In euro's echter maar liefst 14 procent.

 

Dividend

De Board of Directors beveelt een dividend aan van EUR 2,00 per gewoon aandeel, gelijk aan 2006.

 

Inkoop gewone aandelen

Hunter Douglas heeft in een afzonderlijk persbericht, dat vandaag gelijktijdig is verzonden, aangekondigd, dat zij voornemens is een openbaar bod uit te brengen op alle gewone aandelen van minderheidsaandeelhouders tegen een prijs van EUR 43,00 per aandeel.

 

Vooruitzichten

Hunter Douglas is voorzichtig over de vooruitzichten voor 2008, vanwege de verslechterende marktomstandigheden in de Verenigde Staten en afnemende economische groei in vele andere markten.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.