Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell verliest steun Amerikaanse overheid

Shell verliest steun Amerikaanse overheid
12 mrt 2008 om 08:56

De olieconcerns Shell, Exxon Mobil, Chevron, ConocoPhillips en de Amerikaanse tak van BP moeten volgende maand verschijnen voor een commissie van het Amerikaanse congres. Reden dat de oliebedrijven moeten verschijnen is dat de commissie zijn financiele steun aan deze bedrijven wil heroverwegen. Ondanks de enorme winsten die de energiebedrijven maken, ontvangen zij nog wel steeds enorme subsidies voor de ontwikkeling van schone brandstoffen.

 

Hoewel de Amerikaanse staat heeft besloten om de afhankelijkheid van energie uit, met name, het Midden-Oosten, terug te willen brengen de komende jaren, is het de vraag of het hiervoor beschikbaar gestelde geld wel bij de genoemde oliebedrijven terecht moet komen. Overigens is het Witte Huis tegen het terugroepen van de subsidies. Gezien het verleden van de huidige president wellicht ook niet vreemd.

 

Onze collega Tom Lassing van Beursbox.nl schreef in dit licht een artikel dat ingaat op de werkwijze van China in zijn allocatie van energie. U kunt het artikel -hier- vinden.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.