Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Met van Basten gaat Ajax voor de prijzen

Met van Basten gaat Ajax voor de prijzen
5 mrt 2008 om 12:59
Marco Van Basten nieuwe coach AjaxMarco van Basten, John van ’t Schip en Rob Witschge zijn woensdag in de ArenA gepresenteerd als het nieuwe trainerstrio van Ajax. De nieuwe trainers barsten van de ambitie. ,,We hebben een contract voor vier seizoenen. Dat geeft tijd en ruimte, maar we willen ook meteen presteren”, sprak hoofdcoach Van Basten woensdag in een overvolle perskamer zijn ambities uit voor de komende tijd. ,,Prijzen pakken, meedoen om het landskampioenschap. Dat soort doelstellingen horen bij Ajax.”

 

Oranje

Van Basten is momenteel natuurlijk nog hoofdcoach van het Nederlands elftal en moet in juni Oranje naar de Europese titel zien te leiden. Maar dat neemt niet weg dat hij bij Ajax achter de schermen al bezig is met het formeren van ‘zijn’ team. ,,Er moeten natuurlijk beslissingen genomen worden over de samenstelling van de selectie voor komend seizoen”, sprak Van Basten. ,,Wij zijn tijdens de onderhandelingen met de clubleiding van Ajax overeengekomen dat we versterkingen aan mogen trekken en dat gaan we ook zeker doen.” En aan de andere kant willen Van Basten en zijn assistenten er voor zorgen dat de topspelers van Ajax de club niet verlaten aan het eind van het seizoen. ,,Natuurlijk gaan wij er alles aan doen om spelers als John Heitinga en Klaas Jan Huntelaar proberen te behouden.”

 

Europa

Van Basten, Van ’t Schip en Witschge willen op nationaal niveau meteen presteren met Ajax. Maar hoe zit het met de Europese ambities? ,,Dat is nu nog moeilijk om te zeggen”, aldus Van Basten. ,,Het ligt er ook aan hoe het team er precies uit komt te zien. De focus ligt op de landstitel, maar als wij in Europa kunnen overwinteren, zijn we op de goede weg.”

 

Toelichting technisch directeur

Martin van Geel sprak als trotse technisch directeur mooie woorden over de nieuwe hoofdtrainer. ,,Wij hebben de afgelopen tijd veel gesprekken gevoerd met elkaar”, zei Van Geel. ,,Aan de hand van die gesprekken werd steeds duidelijker dat Marco de perfecte kandidaat is om trainer van Ajax te worden. Hij weet wat hij wil en is een perfectionist. Wij vonden het ook een goed idee dat hij zijn assistenten mee wilde nemen. Zij zijn aan elkaar gewend en vullen elkaar goed aan. Voor Ajax is dat alleen maar goed.”

 

Kritiek 

De kritiek dat Van Basten over te weinig ervaring zou beschikken, werd door de nieuwe trainer zelf en de technisch directeur eenvoudig weerlegd. ,,Volgens mij zijn Michels, Cruijff en Van Gaal de meest succesvolle trainers geweest van Ajax”, zei Van Basten. ,,Michels kwam over van de amateurs van JOS, Cruijff werd heel snel na zijn spelerscarrière trainer bij Ajax en Van Gaal was voordat hij hoofdcoach van Ajax werd, alleen maar assistent. Als je het zo bekijkt hebben wij misschien wel te veel ervaring.” Van Geel: ,,En je moet niet vergeten dat als deze drie trainers beginnen bij Ajax een WK én een EK achter hun naam hebben staan.”

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.