Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ordina ziet autonome omzetgroei van 14 procent

Ordina ziet autonome omzetgroei van 14 procent
4 mrt 2008 om 08:19

Ordina presenteerde voorbeurs de jaarcijfers van 2007. De ICT-dienstverlener, die voornamelijk werkt aan de verbetering van bedrijfsprocessen in Nederland en België, heeft een goed jaar achter de rug. Het realiseerde een autonome omzetgroei van 14 procent, en zag de EBITA oplopen met 30 procent.

Hoofdpunten

De omzet over 2007 bedraagt 665,4 miljoen euro. Ten opzichte van 2006 is dit op de kernportfolio een groei van 27%. De autonome omzetgroei bedraagt 14%. Het omzetaandeel van meerjarige overeenkomsten is gestegen van 15% in 2006 naar 18% in 2007. De nettowinst is met 18% gestegen tot EUR 30,4 miljoen.

De EBITA bedraagt 62,1 miljoen euro. Dit is een stijging van 30% ten opzichte van 2006. Ten opzichte van de recurring EBITA over 2006 bedraagt de stijging 44%. De operationele marge op Consulting, ICT en Application Outsourcing steeg van 9,3% in 2006 naar 10,6% in 2007.

Het operationele verlies van de BPO-activiteiten bedraagt, mede als gevolg van getroffen voorzieningen van ruim 1,0 miljoen euro, 4,6 miljoen euro bij een omzetstijging van 83%. Ordina stelt evenals vorig jaar een dividend voor van 0,20 euro per aandeel.

Vooruitzichten

Ordina heeft in 2008 een aantaal opdrachten bij de Immigratie en Naturalisatiedienst en het Ministerie van LNV binnengesleept. Volgens de onderneming vertoont de markt in de eerste twee maanden van 2008 een aanhoudend gezond investeringsklimaat. “Effecten van de kredietcrisis zijn op dit moment niet merkbaar in de vraag naar onze diensten”, aldus Ordina.

Uitgaande van een aanhoudend positief investeringsklimaat, verwacht Ordina over 2008 een omzetgroei te realiseren van ten minste 10% onder gelijktijdige verdere lichte verbetering van de operationele marge en groei van het omzetaandeel dat gebaseerd is op meerjarige overeenkomsten. “Wij blijven gericht kijken naar acquisitiemogelijkheden in Nederland en België om onze groei-ambities te versnellen”, aldus het persbericht.

Verkoop

Ordina wil het bedrijfsonderdeel Technical Automation (embedded en industrial IT) verkopen, dit om het bedrijfsprofiel verder aan te scherpen. Met de opbrengst wil Ordina enkele onderdelen van het door KPN gekochte Getronics overnemen.

Reactie CEO

CEO Ronald Kasteel: “2008 Wordt voor ons opnieuw een interessant jaar. De aandacht bij BPO is volledig gericht op de transformatie van bestaande klanten naar het nieuwe platform en we zijn voornemens ons Technical Automation onderdeel te verkopen. De verkoopopbrengst willen wij beschikbaar houden voor acquisitiemogelijkheden in Nederland en België. Daarbij mag het geen verrassing zijn dat wij zeker met interesse kijken naar de aangekondigde verkoop van bepaalde onderdelen van Getronics door KPN.”

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.