Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ombudsman adviseert inzake Woekerpolis

Ombudsman adviseert inzake Woekerpolis
4 mrt 2008 om 08:52

De compensatieregeling van woekerpolissen kan aardig in de papieren lopen voor diverse verzekeraars. Op advies van de Ombudsman Financiele Diensverlening Jan Wolter Wabeke, wordt per beleggingsverzekering alle kosten met terugwerkende kracht afgetopt op 3,5 procent, terwijl klanten in werkelijkheid vaak 6 tot 10 procent betaalden. Het verschil dient gedurende de resterende looptijd terugbetaald te worden aan de klant.

 

Kostenpost

De compensatieregeling die Wabeke voorstelt, kost betrokken verzekeraars naar schatting 2 miljard euro. De werkelijke schade is echter nog veel groter. Volgens Wabeke is het niet louter de vezekeringsbranche die een steek heeft laten vallen. Ook de overheid, adviseurs en de consument hebben niet voldoende opgelet. Zij moeten dus ook een stuk van het verlies voor hun rekening nemen.

 

Succes

De voorgestelde 2 miljard euro compensatie is de grootste schadepost na consumentenacties in Nederland in de geschiedenis. Van de ongeveer 6,5 miljoen beleggingsverzekeringen in ons land is 85 procent ondergebracht bij negen grote maatschappijen: Achmea, Aegon, Fortis, Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd, Goudse, Generali, SNS Reaal en Zwitserleven.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.