Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nieuwe AEX licht hoger van start

Nieuwe AEX licht hoger van start
4 mrt 2008 om 08:30

Multimiljardair Warren Buffet meldde gisteren dat de Amerikaanse economie naar zijn mening reeds in een recessie is beland. Daarmee bewees hij de indices van Wall Street geen goede dienst: De graadmeters bleven overeind dankzij de vlucht van investeerders naar defensieve fondsen, zoals de voedingsmiddelen- en grondstoffensector.

Op het Damrak nemen beleggers, naar aanleiding van het verdeelde slot op Wall Street, een afwachtende houding aan. De uitzenders Vedior, Randstad en USG People komen mogelijk in beweging naar aanleiding van de jaarcijfers van het Zwitserse Adecco, het grootste uitzendconcern ter wereld. Adecco maakte een winstval van 29 procent in het vierde kwartaal van 2007. De AEX zal naar verwachting licht hoger openen.

Herindeling indices

Euronext Amsterdam krijgt zoals gebruikelijk in maart een nieuw gezicht. Vanaf vandaag geldt de nieuwe indeling, die door het beursbedrijf eerder al werd bekendgemaakt. Binnen de AEX betekent dat de introductie van Corio en Tele Atlas, aangezien ABN AMRO en Numico zijn overgenomen. De complete herindeling staat -hier-.

In het nieuws

DSM kondigde vanochtend aan de Agro fabriek in IJmuiden te gaan sluiten. Hiervoor ontvangt het bedrijf een vergoeding van bijna 50 miljoen euro van de Nederlandse overheid. Fugro nam een meerderheidsbelang in een Russische oliezoeker. 

Er waren voorbeurs ook enkele jaarcijfers te bewonderen. Zo had Ordina een heel behoorlijk jaar, met onder meer een autonome omzetgroei van 14 procent. Voor 2008 staat de overname van enkele Getronics-onderdelen op de rol. De Vries Robbé (DVRG) moest ondanks een omzetstijging rode cijfers schrijven. Oranjewoud zag de winst in 2007 meer dan verdubbelen, en is van plan om in 2008 deze resultaten verder uit te bouwen.

Amerika en Azie

Wall Street was zogezegd verdeeld. De Dow Jones verloor 0,06 procent op 12.258,90 punten. De Nasdaq verloor 0,57 procent. De breed samengestelde S&P 500 won 0,05 procent. In Azie sloot de Nikkei-index onveranderd op 12.992,28 punten. De Hang Seng verloor 1,70 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.