Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eriks verkoopt onderdeel aan Fransen

Eriks verkoopt onderdeel aan Fransen
4 mrt 2008 om 09:08

Per heden heeft ERIKS haar Rencol Tolerance Rings (RTR) activiteiten verkocht aan Saint-Gobain in Frankrijk. De verkoop omvat RTR Ltd. in het Verenigd Koninkrijk, RTR Japan Ltd. en het 51 procent controlerend belang in Rencol MMI Technology Pte. in Singapore.

 

RTR

RTR is een gespecialiseerde fabrikant en distributeur van tolerance rings. De omzet wordt vooral gerealiseerd in de hard disk drive en de automotive industrie. In 2007 heeft het bedrijf met 120 medewerkers een omzet van ongeveer 11,3 miljoen Britse Ponden gerealiseerd. De ontvangen koopsom (de enterprise value) bedraagt 12,5 miljoen Pond. De totaal ontvangen koopsom is gelijk aan de som van de operationele activa en de in november 2006 betaalde bedragen voor immateriële vaste activa en goodwill.

 

ERIKS heeft RTR gekocht als onderdeel van de acquisitie van Wyko in november 2006. Vanaf het begin was duidelijk dat de RTR-activiteiten niet tot de kernactiviteiten van de ERIKS-groep behoren.  Eriks verwacht dat RTR een succesvolle toekomst als onderdeel van de Saint-Gobain organisatie tegemoet gaat.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.