Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM verkoopt Special Products-divisie

DSM verkoopt Special Products-divisie
3 mrt 2008 om 08:35

DSM maakte voorbeurs bekend dat het zijn Special Products-divisie verkoopt aan Arsenal Capital Partners, een Amerikaans private equity-huis. De transactie, die DSM ruim 10 miljoen euro oplevert, maakt deel uit van de 'Vision 2010' strategie.

De transactie zal naar verwachting begin tweede kwartaal 2008 zijn beslag krijgen, behoudens goedkeuring van de wet- en regelgevende instanties. DSM verwacht op de verkoop een netto boekwinst na belastingen van ruim 10 miljoen euro te realiseren, die als bijzondere post zal worden verantwoord in de winst-en-verliesrekening. In 2007 realiseerde de businessunit Special Products een omzet van 101 miljoen euro.

Vision 2010

De verkoop vloeit voort uit de versnelling van DSM's transformatie tot een Life Sciences en Materials Sciences-onderneming. “Zoals aangegeven in het strategieprogramma 'Vision 2010 – Building on Strengths', zullen een aantal activiteiten die niet binnen de strategie passen, waaronder DSM Special Products, worden gedesinvesteerd”, aldus DSM.

Toelichting

Jan Zuidam, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM en verantwoordelijk voor DSM Special Products: “Wij zijn zeer verheugd met de uitkomst van deze eerste stap in het desinvesteringsprogramma als onderdeel van onze versnelde Vision 2010-strategie. Ik ben ervan overtuigd dat deze activiteiten zullen blijven floreren onder de nieuwe eigenaar, waarbij zij strategisch gezien beter passen. Ik dank alle medewerkers van DSM Special Products voor hun niet aflatende steun en inspanningen en wens hun het allerbeste voor de toekomst."

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.