Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX zal 2 procent lager openen

AEX zal 2 procent lager openen
3 mrt 2008 om 08:57

De koersverliezen van vrijdag op Wall Street, alsmede de buitengewoon scherp dalende Aziatische indices, leiden vandaag naar verwachting tot een klein bloedbad op het Damrak. Beleggers maken zich steeds meer zorgen over de kredietcrisis, die onder banken wereldwijd slachtoffers maakt. Maatregelen van de FED, zoals renteverlagingen, lijken slechts een pleister op de wonde te zijn. De AEX gaat vandaag circa 2,5 procent lager van start.

In het nieuws

Arcadis kwam voorbeurs met sterke jaarcijfers. Het ingenieursbureau rapporteerde een winstgroei van 25 procent. Binck realiseerde in 2007 een recordresultaat. In 2008 wordt een verdere groei van de winst per aandeel verwacht. Binck verwacht veel van de synergievoordelen die de overname van Alex met zich mee zal brengen.

Heineken maakte vrijdag nabeurs bekend dat het de Roemeense branchegenoot Bere Mures heeft overgenomen. DSM verkocht een divisie in het kader van het 'Vision 2010' programma en Crucell sloot een overeenkomst met het Amerikaanse Wyeth. Spyker maakte bekend dat het problemen ondervindt bij de verkoop van het Formule-1 team. Ajax schorste algemeen directeur Fontein gisteravond.

Amerika en Azie

Het was zogezegd kommer en kwel op de overzeese beursvloeren. Vrijdag sloot Wall Street 2,5 procent lager op 12.266,39 punten. De S&P 500 (-2,7%) en de Nasdaq (-2,6%) waren tevens in mineur.

De in Zie toonaangevende Nikkei-index verloor 4,5 procent op 12.992,18 punten. De Nikkei doorbrak hiermee de 13.000 punten-grens in negatieve zin. De Hang Seng ging 2,68 procent terug.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.