Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX herstelt enigzins van ochtendverlies

AEX herstelt enigzins van ochtendverlies
3 mrt 2008 om 17:02

Op het Damrak kruipen beleggers voorzichting uit hun schulp. Na de ochtendsessie, waarin de AEX bijna 2 procent verloor, krabbelt de graadmeter ietwat op. De stabiele opening van Wall Street, waar de Dow Jones op dit moment een lichte min noteert, is Europese beurzen tot steun. De AEX eindigt met een verlies van 0,94 procent op 442,35 punten, de Midkap verliest 1,86 procent.

Herindeling indices

Euronext Amsterdam krijgt zoals gebruikelijk in maart een nieuw gezicht. Vandaag nabeurs zal de periodieke herweging, die door het beursbedrijf eerder al werd bekendgemaakt, worden doorgevoerd. Binnen de AEX betekent dat de introductie van Corio en Tele Atlas, aangezien ABN AMRO en Numico zijn overgenomen.

In het nieuws

Arcadis kwam voorbeurs met sterke jaarcijfers. Het ingenieursbureau rapporteerde een winstgroei van 25 procent. Binck realiseerde in 2007 een recordresultaat. In 2008 wordt een verdere groei van de winst per aandeel verwacht. Binck verwacht veel van de synergievoordelen die de overname van Alex met zich mee zal brengen.

 

Heineken maakte vrijdag nabeurs bekend dat het de Roemeense branchegenoot Bere Mures heeft overgenomen. De Europese Commissie heeft het besluit omtrent goedkeuring voor de overname van S&N uitgesteld tot 4 april. DSM verkocht een divisie in het kader van het 'Vision 2010' programma en Crucell sloot een overeenkomst met het Amerikaanse Wyeth.

Spyker maakte bekend dat het problemen ondervindt bij de verkoop van het Formule-1 team. Ajax schorste algemeen directeur Fontein gisteravond en contracteerde vier jeugdspelers.

Europa en Amerika

De AEX loopt in de pas bij haar collega-graadmeters. In Parijs noteert de CAC40 een verlies van 0,85 procent, de Frankfurtse DAX staat 1,05 procent lager.

In Amerika keken beleggers vanmiddag vol verwachting naar de ISM Manufacturing Index van het Institute of Supply Management (ISM). Het cijfer over februari is gedaald tot 48,3. Alhoewel een index-cijfer onder de 50 duidt op een krimp van de verwerkende industrie, is het goed nieuws, aangezien analisten een cijfer van 48,0 hadden voorzien. In januari stond de index echter nog op 50,7.

Zo bleef de gevreesde neergang in het openingsuur uit en kwamen de indices nog niet echt van hun plaats. De Dow Jones staat na anderhalf uur handel op 12.225,85 punten, een verlies van 0,33 procent. Tech-beurs Nasdaq staat 0,29 procent in het rood, waar de breed samengestelde S&P 500 het met een verlies van 0,09 procent moet doen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.