Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst Wavin ruim een kwart hoger

Winst Wavin ruim een kwart hoger
29 feb 2008 om 08:40

Wavin kondigt vandaag aan dat de omzet over 2007 EUR 1.618 miljoen zal bedragen (2006: EUR 1.501 miljoen). Dit is een toename van 7,8% in vergelijking met 2006. Over heel 2007 zal de Ebitda(1) marge 13,1% zijn, gelijk aan de record marge in 2006. Netto winst en winst per aandeel zullen circa 25% hoger zijn dan in 2006, zo meldt de marktleider in Europa op het gebied van kunststof buis- en leidingsystemen.

 

Groei in tweede halfjaar

Wavin meldt een omzetgroei van 3,5% in het tweede halfjaar van 2007 vergeleken met de zeer sterke tweede helft van 2006. De Ebitda marge in het tweede halfjaar zal 13,2% zijn, enigszins boven de 13,0% marge in het eerste half jaar.
Dit resultaat werd gerealiseerd ondanks een sterke terugval van de constructie markten in Duitsland, Ierland en, in mindere mate, Denemarken en over het algemeen uitdagende marktomstandigheden.

 

Toelichting

Bestuursvoorzitter Philip Houben stelt dat 2007 een jaar was van grote contrasten. 'In het eerste halfjaar was sprake van een uitzonderlijke groei als gevolg van een zeer milde winter en goede marktomstandigheden. In het tweede halfjaar werden we geconfronteerd met een onverwachte en voor onze industrie ongewoon snelle en scherpe terugval van de vraag in enkele belangrijke landen. In dezelfde periode stegen ook de grondstofprijzen verder als gevolg van een snel oplopende olieprijs.'

 

Vooruitzichten

Concrete verwachtingen geeft de onderneming overigens niet. 'In de afgelopen jaren groeide onze omzet structureel harder dan de Europese constructie-index. Wij vertrouwen er op deze prestatie ook in de komende jaren te kunnen continueren', zo benadrukt het bedrijf wel.
Wavin geeft verder aan dat een aantal belangrijke indicatoren in de constructiesector duiden op minder gunstige omstandigheden in de nabije toekomst. 'Het is nog niet duidelijk wat het uiteindelijke effect zal zijn van de kredietcrisis op de Europese bouwmarkten'. Wavin zegt terughoudend te zijn wat betreft de regio Groot Brittanie/Ierland. 'Daarentegen zien we voortdurende solide constructie-activiteit in de opkomende economieen van Centraal- en Oost-Europa, waar Wavin een goede positie heeft', zo laat de onderneming weten.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.