Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Accel Group presteert goed in 2007

Accel Group presteert goed in 2007
29 feb 2008 om 08:21

Accel Group presenteerde voorbeurs haar jaarcijfers. De producent van onder meer Koga en Batavus zag de nettowinst 33 procent toenemen tot 24,4 miljoen euro. De omzet steeg ten opzichte van 2006 met 10,3 procent naar 476,1 miljoen euro. De winst per aandeel kwam uit op 2,60 euro, een stijging van 30 procent, Accel stelt een dividend voor van 1,25 euro per aandeel.

NMa

De boete, die Accel afgelopen zomer van mededingingsautoriteit NMa kreeg opgelegd, komt terug in de jaarcijfers. Accel gaat echter nog in hoger beroep, maar is volgens de regels voor de verslaggeving verplicht een voorziening ten nemen van 4,6 miljoen euro. Het is momenteel niet de verwachting dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven  in dit beroep in 2008 tot een uitspraak zal komen.

Reactie CEO

René Takens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Accell Group: “Het jaar 2007 was voor ons een succesvol jaar waarin we 33% meer winst hebben gemaakt bij een omzetgroei van 10%, waarvan 7% autonoom. In 2007 zijn er meer fietsen verkocht, mede door het goede weer in de eerste helft van het jaar. “

“Verheugd zijn we ook dat we deze week de overname van Ghost in Duitsland konden aankondigen. Dit topmerk in Duitsland zal in belangrijke mate bijdragen aan onze verdere groei in de Duitse markt. Voor Accell Group zijn ook voor 2008 de vooruitzichten goed en wordt, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een verdere groei van de omzet en nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening verwacht.”

Vooruitzichten

Op basis van de huidige marktvooruitzichten, verwacht Accell Group, onvoorziene omstandighedendaargelaten, een verdere stijging van de omzet en de nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening in 2008. Naast autonome groei zal Accell Group gericht zoeken naar passendeovernames.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.