Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Grontmij aan de slag in Vlaanderen

Grontmij aan de slag in Vlaanderen
28 feb 2008 om 12:49
Nieuwe opdracht in Vlaanderen voor GrontmijMet de opdracht voor het ‘Spartacus’ plan versterkt Grontmij haar positie als partner voor de realisatie van het strategisch Mobiliteitsplan Vlaanderen. Het Spartacus plan moet een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de infrastructuur voor het openbaar vervoer.
Het project zal gerealiseerd worden via een DBFM (design, build, finance, maintain) procedure. De studie wordt uitgevoerd door de Tijdelijke Handelsvennootschap VARINIA bestaande uit Grontmij, de Libost–Groep, Grontmij Maunsell, Witteveen + Bos en DB International.

 

Opdrachtgever

Grontmij werkt in opdracht van de Vlaamse Vervoersmaatschappij ‘De Lijn’ aan de verbetering van de infrastructuur voor het openbaar vervoer in de provincie Limburg (Vlaanderen). De huidige spoorverbindingen worden aangevuld met drie nieuwe sneltramlijnen die samen met de bestaande en nieuwe buslijnen een efficiënt netwerk van openbaar vervoer moeten vormen. Het ultieme doel is om meer verplaatsingen via het openbaar vervoer te realiseren.

 

De opdracht is aan VARINIA gegund voor een bedrag van om en nabij 10 miljoen euro en start in maart 2008 voor een periode van vier jaar. De omzet voor Grontmij bedraagt 6,9 miljoen euro. In dit bedrag is de omzet voor de Libost–Groep meegenomen. Grontmij van plan de Libost-Groep over te nemen.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.