Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gouda Vuurvast doet winstwaarschuwing

Gouda Vuurvast doet winstwaarschuwing
28 feb 2008 om 08:47

Gouda Vuurvast, dat vuurvaste materialen produceert en installeert voor industriële toepassingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het in een dispuut is beland met een verzekeraar over de te betalen schade, die onder verantwoordelijkheid van Gouda Vuurvast ontstond.

Kosten

Gouda Vuurvast heeft deze schade inmiddels hersteld en heeft de daarmee gemoeide kosten in eerste instantie voor het grootste deel zelf moeten dragen. Die kosten zijn veel hoger uitgevallen dan eerder voorzien. Het gaat om een bedrag van circa 6 miljoen euro vóór belastingen.

Claim

Een belangrijk deel daarvan wordt onder de bestaande verzekering geclaimd; vooralsnog wordt dekking onder de polis door verzekeraar echter afgewezen. De uitkomst van dit dispuut, dat langere tijd kan duren, is bepalend voor de uiteindelijke schade voor de onderneming.

Jaarcijfers

Op 26 maart publiceert Gouda Vuurvast haar jaarcijfers. Omdat alle kosten in 2007 genomen zullen worden en onder IFRS-regels de claim op verzekeraar nog niet geactiveerd mag worden, leidt een en ander tot de situatie dat Gouda Vuurvast over 2007 een aanzienlijk verlies zal moeten rapporteren. 

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.