Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis doet zaken met Santander

Fortis doet zaken met Santander
28 feb 2008 om 09:30

Fortis en Santander maakten vandaag bekend dat Santander van Fortis de Braziliaanse vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO koopt. Fortis heeft die activiteiten verworven als onderdeel van de overname van ABN AMRO door het consortium (RBS, Fortis en Santander). Fortis behoudt de Latijns-Amerikaanse (Brazilië niet inbegrepen) 'Institutional Sales'-teams en bepaalde 'Equity Investment'-teams die betrokken zijn bij de door ABN/Fortis-kanalen gedistribueerde fondsen.
 

De transactie, waarmee een bedrag van circa 209 miljoen euro gemoeid is, wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2008 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de goedkeuring van de toezichthouders. Fortis heeft onlangs van de Nederlandse toezichthouders toestemming gekregen voor de integratie van de vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO met Fortis Investments.

Reacties

Joan David Grimá, hoofd van Santander Asset Management: "Na een grondige analyse zijn wij tot de conclusie gekomen dat deze activiteiten vanuit het perspectief van de klant beter bij Banco Real pasten, dat deel gaat uitmaken van Santander. Dit gezien het lokale karakter van de activiteiten en de distributie via het lokale retailnetwerk van Banco Real."
 

Richard Wohanka, CEO van Fortis Investments: "We zijn verheugd dat we dit met Santander konden overeenkomen, want het stelt beide partijen in staat om onze klanten eersteklas producten en diensten op maat te blijven aanbieden. Fortis Investments blijft de Latijns-Amerikaanse institutionele verkoopactiviteiten (Brazilië niet inbegrepen) én bepaalde Latijns-Amerikaanse aandelenbeleggingsteams beheren en ontwikkelen gezien hun internationale bereik."
 
Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.