Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ten Cate voldoet aan eigen verwachting

Ten Cate voldoet aan eigen verwachting
27 feb 2008 om 08:21

Ten Cate maakte voorbeurs de resultaten over 2007 wereldkundig. De producent van technisch textiel en kunstgras zag de nettowinst boven verwachting stijgen en een flinke autonome omzetgroei.

Jaarcijfers

De nettowinst van Ten Cate kwam uit op 43 miljoen euro, een stijging van 26,5 procent. Ten Cate haalt hiermee haar eigen verwachte winstgroei van 25 procent. De omzet van het bedrijf, 886 miljoen euro, lag 15 procent hoger, waarvan 14 procent autonoom is gerealiseerd. Het bedrijfsresultaat steeg van 50,1 naar 69,4 miljoen euro. Ten Cate stelt een dividend voor van 0,80 euro per aandeel.

Vooruitzichten

Ten Cate wil de positie in de VS op het gebied van brandwerende materialen voor legeruitrusting verder uitbreiden. “Inmiddels is er concrete interesse in Europa voor deze materialen.” De eind januari 2008 afgeronde overname van Composix bezorgt TenCate naar eigen zeggen een goede uitgangspositie op de groeiende Amerikaanse markt voor voertuigenbepantsering.

De recent aangekondigde overnames van Edel Grass, YLA / CCS en Xennia zullen naar verwachting binnenkort worden afgerond. Ter financiering van de acquisities zal de bestaande gesyndiceerde kredietfaciliteit op korte termijn worden uitgebreid.

TenCate verwacht ook in 2008 een stijging van de winst te realiseren. De economische ontwikkeling van de Verenigde Staten, die ook van invloed kan zijn op de rest van de wereldeconomie, en de ontwikkeling van de koers van de US dollar zijn onzekere factoren. TenCate verwacht geen grote negatieve gevolgen van een eventuele daling van consumentenbestedingen.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.