Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Damrak zal hoger openen

Damrak zal hoger openen
27 feb 2008 om 08:51

Op het Damrak zal vanochtend voornamelijk groen op de borden te zien zijn. In navolging van Wall Street en de Aziatische beurzen gaan Europese beurzen vandaag hoger van start. Op Beursplein 5 zijn beleggers bezig om een stortvloed aan jaarcijfers te verwerken. Tevens is er nieuws over de mogelijke overname van een onderdeel van Smit Internationale.

In het nieuws

Voedingsmiddelenconcern CSM kwam vanochtend met de jaarcijfers over 2007. De nettowinst werd verdubbeld, het bedrijfsresultaat bleef echter achter. Ten Cate voldeed in 2007 aan zijn eigen verwachting met een nettowinststijging van ruim 26,5 procent. Galapagos zag de kaspositie teruglopen. Wolters Kluwer verdrievoudigde de nettowinst.

Boskalis meldde gisteren, op het nieuws dat Smit een verkoop van de divisie Terminals niet ziet zitten, dat het niet opgeeft. Nabeurs kwam het bericht dat Boskalis van mening is dat Smit niet op de merites van het voorstel ingaat. Samengaan zou volgens de vragende partij in het belang van de ondernemingen en haar aandeelhouders zijn.

DSM meldde vanochtend dat het onderzoeksgeld uit een Amerikaans stimuleringsfonds heeft ontvangen. Wegener, dat overgenomen is door Mecom, zag zijn 12-jaar zittende CEO aftreden: Jan Houwert treedt wel toe tot het bestuur van Mecom.

Amerika en Azië

Op Wall Street waren handelaren goed geluimd. Ondanks een nieuw dieptepunt voor de dollar en het laagste consumentenvertrouwen in 5 jaar zagen beleggers aanknopingspunten voor een positief sentiment. De olieprijs steeg wederom en IBM kwam met goede verwachtingen voor 2008. De Dow Jones won 0,91 procent op 12.684,92 punten. Tech-beurs Nasdaq pluste driekwart procent, waar de S&P 500 0,69 procent mocht bijschrijven.

Azië profiteerde van het positieve Amerikaanse sentiment. De toonaangevende Nikkei-index stond aan het eind van de handel op een winst van anderhalf procent op 14.031,30 punten. De Hang Seng boekte een winst van 3,01 procent.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.