Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Beurs moet winst van gisteren deels inleveren

Beurs moet winst van gisteren deels inleveren
27 feb 2008 om 17:09

De Amsterdamse beurs kende gisteren dan een mooi verloop, vandaag was dit duidelijk anders. De AEX vloog na opening eigenlijk gelijk in het rood en heeft het groen ook niet meer gezien. De AMX kende een grilliger verloop en eindigt uiteindelijk bijna onveranderd ten opzichte van het slot van gisteren. De AEX noteert 462,09 punten en verliest daarmee 0,48 procent. De AMX won 0,37 procent.

 

In het nieuws

Ook vandaag werden weer veel jaarcijfers bekend gemaakt. CSM verdubbelde de winst en bij Wolters Kluwer  was zelfs sprake van een verdrievoudiging van de winst. Ten Cate, dat zichzelf als doel had gesteld om 25 procent meer winst te maken, wist hierin te slagen. Ook voor komend jaar zijn de verwachtingen goed. Logica CMG, dat in de toekomst verder gaat zonder de toevoeging CMG, meldde dat het komend jaar beter moet. Hoe dit te doen, wordt in mei van dit jaar gepresenteerd.

 

Van Oord en Boskalis hebben vandaag hun handtekening gezet onder een contract inzake de ontwikkeling van de tweede Maasvlakte. In de eerste fase is hier al een bedrag van 1 miljard euro gemoeid. Aegon, de laatste tijd al druk met allerhande buitenlandse overnames, liet vandaag weten zijn slag te hebben geslagen in Turkije. Tot slot werd bekend dat ABN AMRO in drie jaar zal worden ontleed door de drie nieuwe eigenaren. Dit meldde minister Bos vandaag aan de Tweede Kamer.

 

Stijgers en dalers

CSM werd vandaag ruim beloond voor zijn jaarcijfers. Handelaren waardeerden het fonds ruim 11 procent hoger. Corio en Ahold dikten beiden meer dan 3 procent aan en ASMI bijna 2,5 procent. Tele Atlas, dat morgenochtend met cijfers komt, kan ook rekenen op de steun van beleggers aangezien de verwachtingen goed zijn. De kaartenmaker staat 2 procent. hoger.

 

In tegenstelling tot CSM, kon Wolters Kluwer niet rekenen op de steun van de handelaren. Het fonds moet bijna 9 procent prijsgeven. Ook Logica CMG gaat onderuit. De IT-dienstverlener noteert bijna 5 procent lager. Oce weet de schade net tot onder de 4 procent te beperken. Crucell en Heineken sluiten het rijtje met een verlies van respectievelijk 2,66 en 1,78 procent.

 

Europa en Amerika

De Duitse Dax staat miniem in het rood (0,05) evenals de Franse Cac (-0,12).

 

In Amerika werd vandaag met grote interesse gekeken naar de ontwikkeling van de huizenmarkt. Het aantal verkochte nieuwe huizen is in januari voor het eerst in dertien jaar onder de 600.000 stuks uitgekomen. In totaal werden 588.000 nieuwe huizen verkocht. Ook de prijs per huis daalde fors. De mediaan verschoof van 225.600 dollar naar 216.000 dollar. De dollar raakte vandaag tevens t laagste punt sinds de invoering van de euro. Voor een euro krijgt men ruim 1,5 dollar terug.

 

De Dow Jones-index staat nu op 12.721 punten, een winst van 0,3 procent. De S&P500 en de Nasdaq nemen respectievelijk 0,17 en 0,43 procent in waarde toe.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.