Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Damrak profiteert van groen Wall Street

Damrak profiteert van groen Wall Street
26 feb 2008 om 08:50

Op het Damrak maken beleggers zich op voor een goede handelsdag. De positieve berichten uit Amerika, waar het vertrouwen in de obligatieverzekeraar MBIA gehandhaafd bleef door kredietbeoordelaar Standard & Poor’s, zetten de Europese beurzen op het goede spoor.

In het nieuws

Neways heeft in 2007 een recordwinst geboekt. Ook Imtech presenteerde fraaie cijfers. Unit 4 Agresso maakte voorbeurs bekend de doelstellingen over 2007 te hebben gehaald. Alleen Kendrion viel enigszins tegen: het elektrobedrijf moest een lager bedrijfsresultaat presenteren.

Amerika en Azie

Wall Street stond er zogezegd goed op. De Dow Jones won na het goede nieuws over MBIA 1,53 procent op 12.570,22 punten. De tech-beurs Nasdaq won 1,05 procent, waar de breed samengestelde S%P 500 1,38 procent vooruitgang boekte.

De Aziatische indices profiteerden van het positieve sentiment in Amerika. De Hang Seng won 1,66 procent en de Australische beurs pluste 0,8 procent. De Nikkei-index bleef dankzij een onverwachte tegenvaller voor een zwaargewicht echter achter met een min van 0,65 procent op 13.824,72 punten.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.